Akcije kluba u tri mjeseca 2020. godine

20. lipnja 2020.

Kako smo već ranije pisali, Rotary klub Osijek Josip Juraj Strossmayer pokrenuo je akciju prikupljanja financijskih sredstava za pomoć u ustrojavanju i organizaciji respiratornog centra KBC-a Osijek. Pozivu za sudjelovanje u humanitarnoj akciji odazvali su se brojni donatori s područja grada Osijeka i Slavonije, ali i ostalih dijelova Hrvatske te članovi cijele Rotary zajednice grada Osijeka te Districta 1913.

Početkom svibnja, Rotary International District 1913 je donirao 140 zaštitnih maski modela FFP3 i FFP2 u vrijednosti 7.625,00 kn. Nacionalnoj memorijalnoj bolnici Vukovar. Donaciju su preuzeli dana 07.05.2020 godine ravnateljica vukovarske bolnice mr. sc. Vesna Bosanac, dr. med. Željka Nakić Merki, spec. ped., doc. dr. Domagoj Vidosavljević i Ružica Bušić. bacc. med. techn. Donacije su namijenjene djelatnicima Novorođenačke sobe u sklopu Odjela pedijatrije te Odjelu ginekologije i porodiljstva u svrhu sprečavanja širenja COVID-19 zaraze. Donaciju je predao Hrvoje Merki, član Rotary kluba Osijek J. J. Strossmayer.

Tijekom svibnja i lipnja uključili smo se i u hvalevrijednu akciju Vratimo palčiće u Petrovu. Kroz zanimljivu inicijativu aukcije za sportske memorabilije, najviši ponuđač iznos je uplatio Palčićima, a članovi Rotary kluba Osijek J.J. Strossmayer dostavnom službom poslali su osvojenu stvar. Uključili smo široki krug obitelji, prijatelja kluba i poznanika koji su zapravo donirali dresove, lopte, kopačke ili loptice te smo na taj način prikupili 35.300,00 kn. Bilo je tu i poznatih imena koji su se putem našeg kluba uključili – poput Donne Vekić ili Ardiana Koznikua. Ovim putem svima veliko hvala! Kolekcionari sportskih rekvizita došli su na svoje i zaista ponudili poprilične iznose. Zadovoljstvo je bilo time veće jer je iznos išao u pomoć najmlađima Petrove bolnice koji su stradali u potresu u Zagrebu.

Za zaključiti je kako su članovi Kluba te uključena zajednica u prethodnom razdoblju prikupili i usmjerili više od 100.000 kn prema potrebitima na što smo iznimno ponosni. Čak i u izazovnim vremenima koronakrize uspjeli smo služiti i pomoći najpotrebitijima.