Novosti

Primopredaja 2023.

26. lipnja 2023.

U ugodnom druženju u restoranu Crna svinja u Čepinu održana je primopredaja klupskih dužnosti RC J. J. Strossmayer. Ugostili smo i drage prijatelje i prijateljice iz RC Osijek, RC Vinkovci, RC Vukovar, Rotaract Osijek i Inner Wheel kluba. Tom prigodom smo primili u klub naša dva nova člana, prijateljicu Veneru Matoš i prijatelja Dejana Rusmirovića. […]

Pročitaj više

Put izvrsnosti i 15. obljetnica chartera Rotary

3. svibnja 2023.

Humani ciljevi, promicanje visokih etičkih načela u poslovnom i privatnom životu te širenje dobre volje i razumijevanja – iza nas je 15. godina chartera Rotary kluba Osijek Josip Juraj Strossmayer i 5 godina planskog projekta Put izvrsnosti, kojem je svrha vlastitim sredstvima kao i sredstvima prikupljenim donacijama, svake godine dodijeliti stipendije  darovitim učenicima Glazbene škole […]

Pročitaj više

Završetak projekta pomoći Banovini – 53nja i budućnost Banovine

14. ožujka 2023.

Rotary klub Osijek Josip Juraj Strossmayer humanitarnom akcijom 53nja – Humanitarna virtualna utrka za Petrinju započeo priču pomoći potresom pogođenom kraju koju smo u ožujku 2023. priveli kraju. Uz to, sudjelovali smo u organizaciji sportsko humanitarnog spektakla Gem Set Hrvatska 2021. gdje smo uz zakladu Marin Cilić Foundation – prikupili sredstva i pomogli izgraditi školsko […]

Pročitaj više

Božićni tramvaj 2022

20. prosinca 2022.

Rotary klub J. J. Strossmayer Osijek, akcijom druženja i uveseljavanja u blagdansko vrijeme, nastavlja uspješnu suradnju s Udrugom Dar. I četvrtu godinu zaredom imali smo sreće provesti vrijeme i družiti se sa štićenicima Udruge obitelji djece s autizmom Dar. Vožnja posebnim božićnim tramvajem pod nazivom Osijek express bila je puna veselja, smijeha i poklončića.

Pročitaj više

Posjet Guvernera 2022.

15. listopada 2022.

Na našem redovnom klupskom sastanku, 11. listopada 2022. posjetili su nas Guverner Distrikta prijatelj Ivan Miškulin i prijateljica Marina Ajdukovic iz RC Zagreb Centar. Guverner je objasnio nove i inspirativne ideje za ovu rotarijansku godinu kao i važnu ulogu svakog rotarijanca u ispunjenju istih.

Pročitaj više

Posjet RC Pforzheim Schlossberg

15. listopada 2022.

Naš dugogodišnji rizničar prijatelj Aleksandar Erceg sudjelovao je 11. listopada 2022. na sastanku Rotary kluba Pforzheim Schlossberg. U ugodnom druženju razgovaralo se o aktualnim projektima te mogućoj suradnji između klubova. Za uspomenu razmijenjene su klupske zastavice uz plan novog uzvratnog posjeta u Osijeku.

Pročitaj više

Nova članica

15. listopada 2022.

U sklopu redovnog klupskog sastanka 04. listopada 2022. poželjeli smo dobrodošlicu u klub našoj prijateljici Mirni Lozić. Značku Rotary zajednice uručio je predsjednik Matija Cicvarić. Bogatiji za novu članicu, nastavljamo naše druženje i služenje zajednici.

Pročitaj više

Druženje slavonskih klubova

15. listopada 2022.

Sudjelovali smo na ovogodišnjem druženju slavonskih klubova u izvrsnoj organizaciji Rotary kluba Vinkovci. Druženje je održano u bioekološkom-edukacijskom centru “Otočki virovi”.

Pročitaj više

Potvrda rada i djelovanja u protekloj godini unutar Rotary zajednice

16. rujna 2022.

Naš klub dobio je vrhunsku potvrdu svoga rada i djelovanja u protekloj godini unutar Rotary zajednice. Hvala svim prijateljicama i prijateljima na nesebičnom vremenu i radu, služenju i druženju. Ovo je samo motiv za nastavak i ulaganje još više truda u boljitak našeg okruženja.

Pročitaj više

Neka bljesnu žbice – vrati djetetu osmijeh na lice

25. travnja 2022.

Rotary klub Osijek J. J. Strossmayer proveo je odličnu nedjelju u SOS Dječjem selu Ladimirevci. Donirali smo veliki broj bicikala, rola i romobila. Djeca su sudjelovala u školi sigurne vožnje, a najuspješnije sudionike smo nagradili. Tim povodom ravnatelj DJ sela Zoran Relić uručio nam je zahvalnicu koju je u ime kluba primila predsjednica Josipa Papić […]

Pročitaj više