O klubu

Rotary klub Osijek Josip Juraj Strossmayer s ponosom nosi ime jednog od naših najznačajnijih sugrađana, rođenog u Osijeku prije dva stoljeća. Svako veličanje doprinosa biskupa Strossmayera, velikog mecene znanosti i umjetnosti, za grad Osijek, Slavoniju i cijelu Hrvatsku ne bi bilo pretjerano. Izgradnja katedrale u Đakovu, konkatedrale u Osijeku te iniciranje osnivanja akademije znanosti i umjetnosti u Zagrebu samo su neka od značajnih djela kojima nas je taj veliki čovjek zadužio.

RC Osijek JJS jedan je od najmlađih klubova u Hrvatskoj po prosjeku godina članstva. Klub je osnovan 2008. godine uz kumstvo „starijeg“ osječkog kluba, RC Osijek i prijatelja Vladimira Zobundžije. Jezgru od ukupno 21 člana osnivača kluba činili su bivši članovi Rotaract kluba Osijek s kojim klub do danas kontinuirano kvalitetno surađuje.

U skladu s godinama starosti članstva je i misija odnosno temeljno usmjerenje kluba prema projektima služenja zajednici. Od osnivanja nadalje, klub podržava i provodi projekte namijenjene mladima i to se uvijek postavlja kao prioritetni cilj i kriterij pri izboru projekata služenja zajednici.