Vrijedna donacija Rotary kluba J. J. Strossmayer KBC-u Osijek

16. travnja 2020.

Nakon imenovanja KBC Osijek primarnim respiratorno-intenzivističkim centrom za liječenje pacijenata oboljelih od bolesti COVID-19 za područje pet županija istočne Hrvatske, Rotary klub Josip Juraj Strossmayer pokrenuo je akciju prikupljanja financijskih sredstava za pomoć u ustrojavanju i organizaciji respiratornog centra KBC-a Osijek. Pozivu za sudjelovanje u humanitarnoj akciji odazvali su se brojni donatori s područja grada Osijeka i Slavonije, ali i ostalih dijelova Hrvatske te članovi cijele Rotary zajednice grada Osijeka.

Ukupno je u ovoj akciji prikupljeno 58.000 kn za koja su nabavljeni monitor vitalnih funkcija i dva EKG uređaja čija je namjena osiguranje potpune slike stanja bolesnika neophodne za najteže oboljele bolesnike. Vrijednu donaciju u ime Rotary kluba Josip Juraj Strossmayer predao je član kluba Velimir Slovaček dok je u ime KBC Osijek primopredaji nazočio zamjenik ravnatelja Vlatko Kopić, također član Rotary kluba.

Članovi kluba zahvaljuju svim prijateljima i donatorima koji su svojim uplatama pomogli osiguranju pružanja zdravstvene zaštite i opremanju respiratornog centra KBCa Osijek te napominju da je donacijski račun HR0323400091510760819 i dalje otvoren, a sva prikupljena sredstva biti će u dogovoru s KBC Osijek usmjerena u napore za prevenciju i suzbijanje pandemije uzrokovane virusom COVID-19.