Vinske ceste Slavonije i Baranje

17. listopada 2017.

Rotary klub Osijek – Josip Juraj Strossmayer i ove je godine financijski i nazočnošću podržao kultni projekt RAC-a Osijek, Vinske ceste Slavonije i Baranje, koji se neprekidno održava od 1999. godine. Uz kušanje vrhunskih vina, bila je to odlična prilika za zabavu i druženje Rotaractera iz cijele Hrvatske i šire te savršen način za započeti još jednu rotarijansku godinu.

Nekolicina članova RC Osijek – J. J. Strossmayer u pratnji njihove razigrane djece, obišla je ovoga puta Đakovo, preciznije ergelu lipicanaca, jednu od najstarijih u Europi, zatim velebnu katedralu sv. Petra i Pavla te vinski podrum u vlasništvu nadbiskupije gdje su se imali prilike upoznati s povijesti vinarstva na tom području uz neizostavno kušanje vina. Sljedeća destinacija bila je odmorište Ivandvor poznato po lipicancima koji se kreću slobodno u prirodi te Vinarija Đakovo u Mandićevcu, najveći proizvođač vina na tom području.

Vinske ceste završile su u restoranu Galija u Osijeku. Večera, vino i tamburaši bili su zalog jednog sjajnog završetka kvalitetno provedene sunčane listopadske subote.