Siječanj i veljača u Rotary klubu J.J. Strossmayer

12. veljače 2020.

Nakon blagdanskog razdoblja članovi Rotary kluba J.J. Strossmayer krenuli su u nove planove i aktivnosti za 2020. godinu.

Nekoliko zacrtanih projekata do ljetnog razdoblja valja započeti čim prije, a sastanci u siječnju i veljači bili su usmjereni upravo u tom smjeru – planiranju i budžetiranju zadataka.

Kako bismo i u budućnosti radili na još boljim, većim i uspješnijim projektima započeli smo i proces primanja novih kandidata, budućih članova. Sigurni smo da ćemo u idućem razdoblju imati i novih prijateljica i prijatelja koji će svojim pogledima i idejama dodatno osvježiti klub.

U goste smo primili prijatelja Davora Kolareka iz Rotary kluba Varaždin 1181 koji nam je prenio vlastita iskustva (ali i cjelokupnog districta) po pitanju Interacta. Prijateljica Sara iz Rotaract kluba Osijek približila je novim članovima što je Rotaract i kako djeluje u gradu, ali i cijeloj državi. Usmjerenost prema mladima jedna je od fokusa našeg kluba, stoga aktiviranje srednjoškolaca te upoznavanje s idejom rotarijanstva se čini kod logičan korak našeg djelovanja.

Za naš posjet odabrali smo prijateljski klub RC Osijek. U ugodnoj atmosferi s dugogodišnjim prijateljima provjerili smo na kojim to potencijalnim projektima možemo zajednički raditi, što možemo međusobno naučiti, a ujedno, time pomoći zajednici.

Detalji u idućim aktivnostima stižu uskoro. Veselimo se novim izazovima i u 2020. godini!