Rotary Distriktna konferencija

14. svibnja 2019.

Ovogodišnja Rotary Distriktna konferencija održala se od 10. do 12. svibnja 2019. u hotelu Park Plaza Histria u Puli.

Zajedno s gotovo 500 sudionika doživjeli smo još jedno nezaboravno iskustvo koje nas je napunilo optimizmom, novim poznanstvima i projektnim idejama.

Kao predstavnici našeg kluba sudjelovali su Božana Matoš i Milan Puvača koji su kroz odlična predavanja, ali i neformalna druženja predstavili Rotary klub J.J. Strossmayer, ali i čuli mnoštvo korisnih i zanimljivih informacija.

Startali smo u petak s ICC konferencijom i forumom. Slijedila je Rotary skupština gdje su zastupnici klubova informirani o trenutnom stanju, uspjesima i planovima za iduću rotarijansku godinu. Nakon svih uspješno usvojenih izvještaja, odluka i zapisnika vrijeme je bilo za opuštanje u vrhunskom ugođaju partya na terasi hotela.

Subota je obilježena prijepodnevnim radnim dijelom. U House of Friendship svaki Rotary i Rotaract klub distrikta predstavio je svoje projekte kroz vlastiti roll up. Odličan način za upoznati projekte drugih prijatelja, ali i dobiti pokoju svježu ideju za naš klub.

Tijekom dinamičnih i informativnih predavanja guvernera Tipurića, budućeg guvernera Jozića ili prijatelja Đanića zaista smo mogli biti ponosni što smo dio Rotary obitelji. Rotaract je također predstavio svoju godinu kao i postignuća.

Vjerojatno najinteresantnije predavanje bilo je prijatelja Bakića koji je predstavio dosadašnja iskustva s IRIM platformom kao i ukazao na smjernice distriktnog projekta predstavljanja micro:bitova u škole od prvog do četvrtog razreda osnovne škole. Zanimljivo će biti vidjeli, ali i sudjelovati u ovoj kvalitetnoj inicijativi s ciljem pozicioniranja Hrvatske kao prve EU članice koja bi programiranje imala potpuno implementirano od prvog do šestog razreda.

Popodnevne aktivnosti uključivale su obilazak Pule, a sve je ovjekovječeno prekrasnom fotografijom Rotarya u Areni. Radionica upoznavanja vina koja je slijedila, bila je uvertira u gala večeru nakon koje se zabava nastavila do ranih jutarnjih sati.

Koristimo priliku čestitati i zahvaliti cijelom organizacijskom timu na vrhunskoj konferenciji, odličnim sadržajima i još boljim mogućnostima druženja. Veselimo se novim susretima kao i već dogovorenim, novim projektima!