Pomoć za potresom pogođeno područje

30. prosinca 2020.

Drage prijateljice i prijatelji rotarijanci, prijatelji Rotaryja i oni koji žele pomoći,

dana 29.12.2020. područje Sisačko-moslavačke županije pogodio je razorni potres jačine 6,2 stupnja po Richteru. Osim ogromne materijalne štete, na žalost, ima i ozlijeđenih te poginulih. U ove mračne zimske dane, pred stanovnicima tog kraja dugi su sati spašavanja ljudi ispod ruševina uz nesigurnost povratka u svoje domove koji su većinom oštećeni, a neki i potpuno nesigurni za stanovanje. Zato, kao i uvijek, rotarijanci su tu pomoći brzo i konkretno. U suradnji s članovima RC Sisak i informacijama s terena u idućim satima i danima donijet će se odluke gdje je pomoć potrebna odmah, a kako možemo doprinijeti dugoročno.

Pozivamo sve ljude dobre volje koji žele pomoći ovom teško pogođenom području da uplate svoje novčane priloge na račun Rotary kluba Osijek Josip Juraj Strossmayer, odnosno IBAN: HR0323400091510760819. Kao opis uplate navedite “Donacija – Petrinja”
Račun je multivalutni tako da su, osim u kunama, moguće uplate i u eurima i dolarima. SWIFT za inozemne uplate je: PBZGHR2X.

Za lakšu uplatu priloga pripremili smo 2D bar kod koji možete očitati mobilnom aplikacijom Vaše banke. Dodatno, u prikazu ispod nalaze se i drugi donacijski računi za pomoć potresom pogođenom području. Cjelokupni iznos donacije bit će uplaćen za pomoć Petrinji, Sisku, Glini i okolici. Angažman i troškove akcije snosi Rotary. Hvala vam!

Upute za uplatu donacija za Sisačko-moslavačku županiju