“Maratonac” – završetak akcije

18. prosinca 2017.

Rotary klub Osijek – J. J. Strossmayer aktivno se uključio u hvalevrijednu humanitarnu akciju Kreativne agencije Adverta i Udruge obitelji djece s autizmom Dar pod nazivom „Maratonac trči humanitarni krug“ kojom je prikupljeno više od 25 tisuća kuna koje će Udruga obitelji djece s autizmom Dar utrošiti za kupnju opreme za neurofeedback terapije. Ostatak sredstava će se preusmjeriti za opremanje kuhinje za razvijanje svakodnevnih vještina koje će djeci i članovima udruge pomoći da se što lagodnije i kvalitetnije uklope u svakodnevni život.

Humanitarna akcija je osmišljena na način da je osječki maratonac Dragan Kovačević uspješno otrčao najpoznatiji svjetski maraton, onaj u New Yorku, a sve s ciljem prikupljanja sredstava kojim će se kupiti potrebne stvari za uređenje i popunu prostorija Udruge Dar. Pritom je iznimno važno bilo i upozoriti na probleme i otežavajuće okolnosti s kojima se djeca s poremećajem iz spektra autizma i njihove obitelji svakodnevno susreću.

„Mlađi“ osječki Rotary klub je početkom listopada 2017. godine pozvao sve članove ostalih Rotary klubova, njihove obitelji, prijatelje i ostale zainteresirane da im se pridruže na „Rotary treningu“, aktivnom sudjelovanju na jednom od pripremnih treninga Dragana Kovačevića te uplatom kotizacije i druženjem podrže odlično organiziran humanitarni program. „Rotary trening“ uspješno je održan 31. listopada te su te večeri prikupljena znatna sredstva koja su preusmjerena članovima Udruge obitelji djece s autizmom Dar u vidu prijenosnog računala koji je neophodan potpuno provođenje neurofeedback terapije.