Članovi kluba na predavanju o epidemiji COVID-19

9. ožujka 2020.

Prateći aktualne vijesti o epidemiji virusa COVID-19 u svijetu i našem bližem okruženju, Rotary klub Osijek J. J. Strossmayer organizirao je u sklopu svog redovnog sastanka 03. ožujka u hotelu Tvrđa predavanje na temu ove epidemije.

Kroz zanimljivu prezentaciju o izbijanju i širenju epidemije vodio nas je Predsjednik Povjerenstva za sprječavanje i suzbijanje bolničkih infekcija KBC Osijek izv. prof.dr.sc. Domagoj Drenjančević, dr.med., Voditelj odjela za kliničku mikrobiologiju. Osim statističkih podataka o broju zaraženih, umrlih i izliječenih bolesnika te brzini širenja ove epidemije, članovi su dobili informacije kako se najdjelotvornije zaštititi od moguće zaraze.

Između brojnih pitanja nakon održane prezentacije najviše je interesa bilo za postupke u slučajevima putovanja i povratka s nekog od područja sa zabilježenim slučajevima zaraze obzirom da zbog poslovnih obveza članovi kluba često moraju putovati izvan granica. Sva saznanja i preporuke koje su članovi dobili svakako će doprinijeti da se stručne i aktualne informacije prenesu široj javnosti kroz poslovne i privatne kontakte te se smanji širenje dezinformacija i izazivanje panike.

Prof. dr.sc. Drenjančeviću još jednom zahvaljujemo na trudu i vremenu te iznimno zanimljivom predavanju.