Aktualno online predavanje Koronaekonomika

7. svibnja 2020.

Članovi Rotary kluba J. J. Strossmayer aktivni su i u vrijeme pandemije COVID-19 te u skladu s preporukama i mjerama za sprječavanje širenja zaraze, svoje sastanke održavaju online. Na jednom takvom sastanku održanom 05. svibnja, gostovao je ekonomski analitičar Velimir Šonje, specijalist za područje makroekonomike i financija, vlasnik tvrtke Arhivanalitika i glavni urednik portala Ekonomski lab.

Zanimljivo predavanje pod nazivom Koronaekonomika online je pratilo 27 članova Rotary klubova Osijek, J. J. Strossmayer, Bjelovar, Virovitica i Innerwheel Osijek. Ovom aktualnom temom naš cijenjeni gost upoznao nas je s nekima od ekonomski postavljenih hipoteza „život ili profit“ te svojim razmišljanjima ocijenio mjere sprječavanja širenja pandemije kao i gospodarske mjere koje su potom uslijedile.

Nakon predavanja uslijedio je niz pitanja sudionika o posljedicama tzv. lockdowna na gospodarstvo i budućnost poduzetništva u Hrvatskoj. Gospodin Šonje zaključno je završio predavanje da reformama još uvijek stignemo ublažiti negativne ekonomske posljedice pandemije kako bi izbjegli scenarij koji smo pred nekoliko godina vidjeli na primjeru Grčke, no u reforme se mora krenuti brzo i odlučno koristeći pri tome znanja i savjete iskusnih ekonomskih stručnjaka.

Članovi kluba još jednom se zahvaljuju g. Velimiru Šonje na zanimljivom predavanju.